Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle.

 
  Ekobrottsmyndigheten söker  
     
  Administratör med inriktning mot personal- och ekonomifrågor EBM2017-810

Vi söker en problemlösande och utvecklingsinriktad administratör med inriktning mot personal- och ekonomifrågor. I rollen som administrativt stöd i olika HR-och ekonomiprocesser kommer du, förutom att fungera som en viktig länk mellan HR och ekonomi, också ansvara för att effektivisera och utveckla administrationen i dessa processer.

Som administratör kommer du bland annat att bistå personalspecialisterna i de administrativa delarna i rekryteringsprocesser, arbeta med löneadministration samt fakturahantering. Då Åklagarmyndigheten hanterar stora delar av Ekobrottsmyndighetens löneadministration, däribland utbetalning av löner, är ett nära samarbete med Åklagarmyndighetens löneadministratörer en förutsättning. Du kommer också att fungera som ansiktet utåt gentemot verksamheten för olika administrativa frågor inom området. En annan viktig uppgift är att hålla intranätet aktuellt med information om HR och ekonomi.

Du kommer att vara placerad på personalfunktionen på huvudkontoret i Stockholm, men delar av din tid arbetar du på uppdrag av ekonomifunktionen. Det kan även bli aktuellt att vid behov bistå i andra delar av huvudkontorets verksamhet, till exempel inom utbildningsadministration.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • slutbetyg från gymnasiet
  • minst fem års erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom HR och/eller ekonomi
  • mycket goda kunskaper i Officepaketet och dokumenterad vana att snabbt lära dig och behärska nya IT system
  • dokumenterad erfarenhet av att självständigt lösa problem, utveckla administrativa processer (gärna med IT-stöd) och att arbeta med ständiga förbättringar
  • mycket god förmåga att formulera dig i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av löneadministration och har kännedom om lagar och avtal som styr HR-området
  • Erfarenhet av ekonomiadministration tex fakturahantering
  • Kunskaper i lönesystemet Palasso och ekonomisystemet Agresso eller liknande system
  • Erfarenhet från rättsväsendet eller annan statlig myndighet

Egenskaper
Du drivs av att ständigt utveckla och effektivisera administrativa processer och är van vid att driva förbättringsarbete i vardagen. Du är noggrann och ansvarstagande samt har förmåga att skapa struktur och effektivitet i ditt arbete. Du har ett flexibelt och serviceinriktat förhållningssätt. Du har lätt för att kommunicera med andra och har en mycket god förmåga att samarbeta i team. Dessutom gillar du siffror och att använda digitala verktyg i ditt arbete.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Information och kontakt
Tjänsten är placerad vid Ekobrottsmyndighetens huvudkontor i Stockholm och är en tillsvidareanställning, heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Information om anställningen lämnas av teamledare för personalfunktionen Åsa Pyka 010-562 96 46 och Ewa Wallestam, teamledare för ekonomifunktionen 010-562 90 55.

Fackliga företrädare är för SACO-S Jonatan Meyer tfn 010-562 93 78, för ST Robert Nuse tfn 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast 24 oktober 2017 (Obs, förlängd ansökningstid).

right_orange_arrowSkicka din ansökan!

right_orange_arrowSkriv ut
 
  line  
 
department_logo