Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle.

 
  Ekobrottsmyndigheten söker  
     
  Handläggare med inriktning mot rättsliga frågor EBM2017-830

Arbetsuppgifter

I din roll som handläggare deltar du i det dagliga arbetet vid Ekobrottskansliet. Inriktningen är rättsliga frågor.

Ditt huvuduppdrag är att utgöra ett stöd till Ekobrottskansliets utförandeansvarig för personuppgiftsbehandling i underrättelseverksamheten. Du ansvarar för samordning och handläggning av personuppgiftsbehandlingar samt är motorn i att gällande regelverk, riktlinjer och rutiner efterlevs. Du kommer att ha ett ansvar för och säkerställa så att Ekobrottskansliets handböcker och rutindokument inom området revideras och uppdateras och att information på befintliga lagringsytor uppdateras. I rollen ingår även att sprida kunskap om och metoder kring personuppgiftsbehandlingar samt informera om lagstiftningsändringar och nya riktlinjer. Du ansvarar även för underhåll och upprätthållande av rutiner avseende hantering av handlingar samt uppföljning av dessa.

Exempel på andra arbetsuppgifter är beredning och handläggning av olika av frågor som hanteras av Ekobrottskansliet. Det kan vara allt från beredning av remissvar och olika internationella frågor, delta i det medarbetardrivna utvecklingsarbetet samt deltagande i olika typer av projekt.

Du kommer att arbeta nära de polisoperativa enheterna, Ekobrottsmyndighetens och Polismyndighetens rättsenheter och arkivfunktioner samt underrättelseenheten vid nationella operativa avdelningen.

Tjänsten kan komma att utvecklas beroende på eventuella behov som uppkommer.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen eller motsvarande kompetens som bedöms som likvärdig
  • Erfarenhet av att arbeta med rättsliga frågor
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligen och skriftligen

Meriterande

  • Juristexamen
  • Goda kunskaper om Polisdatalagen
  • Erfarenhet av att jobba inom myndighet
  • Goda kunskaper om underrättelseverksamhet och annan polisverksamhet
  • Goda kunskaper om ekonomisk och organiserad brottslighet

 

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, noggrann och tar egna initiativ. Du kan arbeta självständigt med rättsliga frågor, är flexibel och kan se saker i ett vidare sammanhang. Du är lösningsinriktad och kommer gärna med förbättringsförslag. Du trivs med att arbeta i team och har lätt för att skapa förtroende hos både interna och externa parter. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på integritet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Mer om anställningen

Anställningen är tillsvidare, heltid, med placering på Ekobrottsmyndighetens huvudkontor, Ekobrottskansliet. Vi tillämpar individuell lönesättning. Arbetet kan medföra inrikes resor i viss omfattning.

Vi ställer stora krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före placeringen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Övrigt

Polisen har publicerat en liknande annons som vänder sig till sökanden som är polis.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontaktakommissarie Ann-Charlotte Gustafsson, verksamhetsansvarig för de Polisoperativa enheterna vid Ekobrottskansliet, Noa/Ekobrottsmyndigheten, tfn 010-56 29 143 eller Personalspecialist Sara Bergström tfn 010-562 92 51. Fackliga företrädare är för SACO Jonatan Meyer, tfn 010-562 93 78, för ST Robert Nuse, tfn  010-562 90 56 samt Lars-Åke Edlund, OFR-P, tfn. 010-56 29 124.

Välkommen med din ansökan via länken ”skicka din ansökan” senast den 23 oktober 2017.

right_orange_arrowSkicka din ansökan!

right_orange_arrowSkriv ut
 
  line  
 
department_logo