Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle.

 
  Ekobrottsmyndigheten söker  
     
  Underrättelsehandläggare/analytiker, EBM2017-941

Vid Ekobrottsmyndigheten finns Polisoperativa enheter som bedriver underrättelseverksamhet och kvalificerat utredningsstöd i form av spaningsverksamhet och IT-forensisk verksamhet. Utvecklingsarbetet vid EBM sätter medarbetarnas kompetens och kunskap i centrum. Nu söker vi en underrättelsehandläggare/analytiker till Polisoperativa enheten i Stockholm

Underrättelseverksamhetens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser till den operativa verksamheten vid Ekobrottsmyndigheten, såväl regionalt, nationellt som internationellt. Den polisoperativa verksamheten har både en strategisk och operativ inriktning samt en nationell ansats att jobba mot Ekobrottsmyndighetens inriktningar.

Arbetsuppgifter

Arbetet förutsätter att du på egen hand analyserar och sammanfattar stora mängder information. Arbetet kräver även att du kan samarbeta i projekt eller team bestående av medarbetare med olika kunskaper och bakgrund för att få fram bra slutprodukter. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att utifrån givna och avgränsade uppdrag skapa underrättelseunderlag och beslutsunderlag på olika nivåer. I detta ingår det att:

 • inhämta, bearbeta och analysera information med hjälp av databaser och tillhörande analysverktyg, samt utveckla och bibehålla relevanta nätverk för informationsinhämtning
 • ta fram och delge underlag för ledningsbeslut, eller operativa åtgärder
 • presentera underlagen både skriftligen, muntligen och digitalt samt
 • vara med och metodutveckla underrättelsearbetet vid enheten

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk examen (t.ex. kriminologi, statsvetenskap, juridik, ekonomi) eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
 • bred erfarenhet från praktisk underrättelseverksamhet
 • stor vana av informationshantering
 • goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligen och skriftligen                              

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att ha arbetat med ärenden rörande organiserad brottslighet och/eller våldsbejakande extremism och/eller grov ekonomisk brottslighet
 • erfarenhet av omvärldsanalys
 • erfarenhet av att tolka och anpassa nationella och regionala inriktningar till verksamhetens behov
 • erfarenhet som projektledare eller arbetat som medlem i projektform
 • erfarenhet att sammanställa aggregerade operativa och strategiska beslutsunderlag för prioritering och vidare inriktning
 • ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretessmedvetande. Som person är du analytisk, strukturerad, effektiv, noggrann och engagerad. Du har en förmåga att se sammanhanget och företeelser i ärenden samt göra bedömning om möjligheten till operativa framgångsfaktorer i underrättelseuppslag eller annan form av underrättelseinformation. Dessutom ska du kunna acceptera toppar av intensivt arbete. Du måste trivas med att arbeta i grupp och ha lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter. Du är social, lyhörd och bidrar till den gruppdynamiska processen på arbetsplatsen.

Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Information om anställningen

Tjänsten är placerad vid Polisoperativa enheten i Stockholm. Anställning är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske vid anställning. Då tjänsten är säkerhetsklassad så är svenskt medborgarskap ett krav.

Information om anställningen lämnas av kommissarie Niklas Eneroth tfn 010-562 92 27. Frågor om processen, kontakta personalspecialist Per Björkman  010-562 90 23. Fackliga företrädare är för Saco-S: Jonatan Meyer tfn 010-562 93 78, för ST: Robert Nuse tfn 010-562 90 56 och för Polisförbundet: Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 24 november.

right_orange_arrowSkicka din ansökan!

right_orange_arrowSkriv ut
 
  line  
 
department_logo