Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle.

 
   
     
  Civil utredare med inriktning revision till Örebro, EBM2017-923

Ekobrottskammaren i Linköping med enhet i Örebro bedriver ekobrottsbekämpning i Östergötland, Södermanland, Jönköpings län, Örebro län, Värmland och Dalarna. Verksamheten bedrivs bl a i åklagarledda team där åklagare, administratörer, poliser och andra utredare med särskild kompetens inom exempelvis ekonomi och analys ingår.

Arbetsuppgifter

Som civil utredare med inriktning revision är ditt huvudsakliga ansvar att biträda i åklagarledda utredningar med fördjupad kunskap inom ekonomi och/eller skatterätt. Arbetsuppgifterna innebär att under förundersökningsprocessens gång granska räkenskaper, göra kvalificerade ekonomiska utredningar, analyser och utlåtanden inom ekonomi och skatterätt. Vidare ingår att säkra bevisning och undersöka olika ekonomiska och/eller skattemässiga konsekvenser samt delta vid förhör eller hålla egna förhör. Vid behov kan det bli aktuellt för dig att antingen biträda åklagaren under domstolsförhandlingen eller avlägga vittnesmål i domstol.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • civilekonomexamen eller liknande ekonomisk utbildning med inriktning mot redovisning.
 • minst 3 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete; t ex en bakgrund som revisor, redovisnings- eller ekonomiansvarig eller liknande.
 • gedigen kunskap om redovisning, god redovisningssed och skatteregler.
 • hög IT-kompetens och är en van användare av framför allt Excel, Word och PowerPoint.
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Meriterande

Vi söker dig som har:

 • erfarenhet av att analysera och strukturera stora mängder information.
 • erfarenhet av analyser av räkenskapsinformation i  IT-miljö.
 • kunskaper i obeståndsrätt.
 • erfarenhet av arbete med brottsutbytesfrågor.
 • yrkeserfarenhet från rättsväsendet eller Skatteverket.
 • erfarenhet av utredningsarbete.
 • erfarenhet  av organisationsöverskridande samverkan.
 • språkkunskaper i engelska.

Egenskaper

Som person är du ansvarstagande och engagerad samt driven och prestigelös. Du arbetar strukturerat, noggrant och effektivt samt trivs i en utvecklings- och förändringsbenägen miljö. Du är även analytisk och pedagogisk. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra och har en god samarbetsförmåga. När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Formalia

Anställningen avser en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med placering i Örebro. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. I anställningen ingår både interna och externa kontakter. I tjänsten förekommer tjänsteresor i viss omfattning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Du vill och kan agera i enlighet med  Ekobrottsmyndighetens chefs-medarbetarpolicy, EBM-modellen.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav, men du får gärna ha utländsk bakgrund. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske före anställning.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Annica Kullander tfn 010-562 96 56.Fackliga företrädare för SACO-S Lena Anderling Norell 010-562 92 28, för ST Robert Nuse tfn 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med Din ansökan via "skicka din ansökan" senast 2017-11-30.

right_orange_arrowSkicka din ansökan!

right_orange_arrowSkriv ut
 
  line  
 
department_logo