Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle.

 
  Ekobrottsmyndigheten söker  
     
  Civil utredare med inriktning revision till Uppsala EBM2017-947

Ekobrottskammaren i Uppsala bedriver ekobrottsbekämpning i Uppsala, Västmanlands och Gävleborgs län. Kammaren är belägen i centrala Uppsala och består av omkring 25 medarbetare. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i åklagarledda team där åklagare, administratörer, poliser och andra utredare med särskild kompetens inom exempelvis revision och analys ingår.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du arbetar tillsammans med kvalificerade kollegor och har möjlighet till individuell utveckling samtidigt som du får bidra till samhällsnyttan vid bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten.

Arbetsuppgifter

Som civil utredare med inriktning revision är ditt huvudsakliga ansvar att biträda i åklagarledda utredningar med fördjupad kunskap inom ekonomi och/eller skatterätt. Arbetsuppgifterna innebär att under förundersökningsprocessens gång granska räkenskaper, göra kvalificerade ekonomiska utredningar, analyser och utlåtanden inom ekonomi och skatterätt. Vidare ingår att säkra bevisning och undersöka olika ekonomiska och/eller skattemässiga konsekvenser samt att hålla egna eller delta vid förhör. Vid behov kan det bli aktuellt för dig att antingen biträda åklagaren under domstolsförhandlingen eller avlägga vittnesmål i domstol.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • civilekonomexamen eller liknande ekonomisk utbildning med inriktning mot redovisning
 • erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete; t ex en bakgrund som auktoriserad/godkänd revisor eller skatterevisor, redovisnings- eller ekonomiansvarig eller liknande
 • gedigen kunskap om redovisning, god redovisningssed och skatteregler
 • hög IT-kompetens och är en van användare av framför allt Excel, Word och  PowerPoint
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att analysera räkenskapsinformation och strukturera stora mängder information bland annat i IT-miljö
 • kunskaper i obeståndsrätt
 • erfarenhet av arbete med brottsutbytesfrågor
 • yrkeserfarenhet från rättsväsendet eller Skatteverket
 • erfarenhet av utredningsarbete och att hålla förhör
 • erfarenhet  av organisationsöverskridande samverkan
 • språkkunskaper i engelska

Egenskaper
Som person är du ansvarstagande och engagerad samt driven och prestigelös. Du arbetar strukturerat, noggrant och effektivt samt trivs i en utvecklings- och förändringsbenägen miljö. Du är även analytisk och pedagogisk. Du trivs att arbeta i samarbete med andra och har en god samarbetsförmåga.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och  förmågor.

Övrigt

Anställningen avser en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, placering i Uppsala, tillträde så snart som möjligt. I tjänsten förekommer tjänsteresor i viss omfattning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske före  anställning.

Information om anställningen lämnas av vice chefsåklagare Anna Wallander tfn 010-562 96 80 och personalspecialist Sara Bergström tfn 010-562 92 51.

Fackliga företrädare är för SACO Jonatan Meyer, tfn 010-562 93 78, för ST Robert Nuse 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via "skicka din ansökan" senast 28 november 2017.

 

right_orange_arrowSkicka din ansökan!

right_orange_arrowSkriv ut
 
  line  
 
department_logo