Ekobrottsmyndigheten

Vice chefsåklagare till Uppsala

Ekobrottskammaren i Uppsala bedriver ekobrottsbekämpning i Uppsala, Västmanlands och Gävleborgs län. Kammaren är belägen i centrala Uppsala och består av omkring 25 medarbetare. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i åklagarledda team där åklagare, administratörer, poliser och andra utredare med särskild kompetens inom exempelvis revision och analys ingår.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du arbetar tillsammans med kvalificerade kollegor och har möjlighet till individuell utveckling samtidigt som du får bidra till samhällsnyttan vid bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten.

Arbetsuppgifter

Till Ekobrottskammaren i Uppsala söker vi nu en vice chefsåklagare och tillika biträdande kammarchef.

Som vice chefsåklagare är du kammarchefens ställföreträdare och ska i samarbete med kammarchefen och kammarkommissarien leda och styra kammaren mot myndighetens uppsatta mål, samt i övrigt verka som operativ åklagare. Tillsammans ansvarar ni för ledning, styrning och uppföljning av det operativa arbetet som sker på kammaren.

Arbetsuppgifterna innebär dels att följa utvecklingen i bland annat rättsliga frågor, dels föreslå och vidta behövliga åtgärder, och även att verka för en enhetlig och rationell handläggning av kammarens mål och ärenden.

Som vice chefsåklagare ska du som ledare vara mycket engagerad och drivande och ha stor förmåga att entusiasmera medarbetare att arbeta mot uppsatta mål. Vidare medverka till att skapa ett öppet arbetsklimat där mångfald och jämställdhet är en självklarhet. Som vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten ser vi gärna att du har ett intresse för att utveckla kammaren och dess arbetssätt både organisatoriskt och rättsligt, till exempel genom att arbeta med medarbetardrivet utvecklingsarbete.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig med flera års erfarenhet i åklagaryrket. Du är en skicklig jurist, speciellt inom straff- och processrätt. Du arbetar målinriktat och besitter initiativkraft. Du ska ha en god administrativ och analytisk förmåga. Du har vidare en mycket god förmåga att fatta beslut. Som person har du en hög social och stödjande kompetens samt en hög grad av personlig mognad.

Du ska ha erfarenhet och god förmåga till samverkan både i interna som externa kontakter. Som chef på Ekobrottsmyndigheten ska du verka för ett ledarskap i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

Meriterande

  • Chefserfarenhet
  • Erfarenhet av att ge juridiskt metodstöd eller av juridisk metodutveckling
  • Erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av brottsutredningar i omfattande och komplicerade utredningar rörande ekonomisk och annan brottslighet
  • Intresse för, och erfarenhet av, näringslivsförhållanden och annan särskild kunskap med anknytning till myndighetens verksamhetsområden
  • Utbildning inom ledarskap

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Uppsala. Tillträde efter överenskommelse. Vänligen ta del av TFR:s riktlinjer om vad sökande ansvarar för, så att korrekt underlag inkommer med ansökan. 

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Anna Wallander tfn 010-562 96 80 eller personalspecialist Sara Bergström tfn 010-562 92 51.

Fackliga företrädare är för SACO Jonas Svanfeldt tfn 010-562 97 25, för ST Robert Nuse 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 21 december 2017.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2017-1028
Län:
Uppsala
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Sista ansökningsdag:
2017-12-21
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Uppsala
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen