Ekobrottsmyndigheten

Överåklagare till Stockholm

Ekobrottsmyndigheten leds av en generaldirektör. Myndighetens huvudkontor, där överåklagarens kansli är placerat, styr och erbjuder stöd till den operativa verksamheten. Överåklagaren är underställd generaldirektören i verksamhetsfrågor och i det rättsliga tillsynsarbetet svarar överåklagaren direkt under riksåklagaren.

Arbetsuppgifter

Överåklagaren ansvarar för den rättsliga tillsynen och kontrollen, överprövningar och klagomålsärenden samt har ett övergripande ansvar för att kraven på lagenlighet, följdriktighet och enhetlighet upprätthålls i åklagarverksamheten vid Ekobrottsmyndigheten.

Överåklagaren ansvarar även för frågor vid avgivande av yttranden och framställningar till Riksåklagaren angående verksamheten i Högsta domstolen.

Överåklagaren ingår i myndighetens ledningsgrupp och bidrar aktivt i den övergripande ledningen och styrningen av myndigheten.

Överåklagaren har också ett chefsansvar för personal på överåklagarens kansli och representerar myndigheten i olika externa forum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • flerårig och aktuell erfarenhet av operativ åklagarverksamhet
  • en mycket god rättslig kompetens
  • erfarenhet av att leda verksamhet i åklagarväsendet
  • har dokumenterat goda ledaregenskaper samt intresse och förmåga att tillsammans med medarbetarna driva utvecklingen och nå resultat
  • erfarenhet av organisationsöverskridande samverkan

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av de brottstyper som Ekobrottsmyndigheten handlägger
  • chefsåklagarerfarenhet
  • erfarenhet från arbete i verksamhet från andra delar av rättsväsendet
  • erfarenhet av tillsynsarbete i rättsväsendet

Egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är initiativförmåga, hög personlig integritet samt mycket god förmåga att skapa goda relationer, både internt och externt. Vidare bör du vara drivande och ha intresse av förändrings- och utvecklingsfrågor. Du vill driva utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna och har ett starkt arbetsgivar- och verksamhetsperspektiv. Du har goda kommunikativa färdigheter, en hög analytisk förmåga och är prestigelös.

Ekobrottsmyndigheten lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor vid tillsättning.

Information om tjänsten

Tjänsten är placerad vid Ekobrottsmyndighetens huvudkontor och överåklagarens kansli i Stockholm och anställs av Ekobrottsmyndighetens generaldirektör efter yttrande av riksåklagaren.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av vikarierande Generaldirektören Fredrik Holmberg, tfn 010-562 90 20, alternativt Personalspecialist Sara Bergström tfn 010-5629251.

Fackliga företrädare är för SACO Jonas Svanfeldt tfn 010-562 97 25, för ST Robert Nuse 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 16 februari 2018.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2017-1084
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Sista ansökningsdag:
2018-02-16
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen