Ekobrottsmyndigheten

Chefsåklagare

Vi söker en chefsåklagare och tillika kammarchef till första ekobrottskammaren i Stockholm.

Som chefsåklagare/ kammarchef ska du i samarbete med vice chefsåklagaren och kammarkommissarien leda och styra kammaren mot myndighetens uppsatta mål. Tillsammans ansvarar ni för ledning, styrning och uppföljning av det operativa arbetet som sker på kammaren. Du har det övergripande arbetsledande ansvaret på kammaren, samt personalansvar för dina medarbetare som är administratörer, åklagare, civila utredare och poliser. Du ingår i Stockholms ledningsgrupp samt bidrar till hela områdets verksamhet, resultat och utveckling.

Som chefsåklagare/kammarchef på Ekobrottsmyndigheten arbetar du för att utveckla kammaren och dess arbetssätt både organisatoriskt och rättsligt, till exempel genom medarbetardrivet utvecklingsarbete.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig med flera års erfarenhet i åklagaryrket. Du arbetar målinriktat och besitter initiativkraft. Du ska ha en god administrativ och analytisk förmåga. Du har en mycket god förmåga att fatta beslut. Som person har du en hög social och stödjande kompetens samt en hög grad av personlig mognad.

Du ska ha erfarenhet och god förmåga till samverkan både i interna som externa kontakter. Som chef på Ekobrottsmyndigheten ska du verka för ett ledarskap i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy.

Meriterande

  • Chefserfarenhet         
  • Erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av brottsutredningar i omfattande och komplicerade utredningar rörande ekonomisk brottslighet liksom annan allvarlig brottslighet.
  • Intresse för, och erfarenhet av, näringslivsförhållanden och annan särskild kunskap med anknytning till myndighetens verksamhetsområden.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning med placering i Stockholm. Tillträde efter överenskommelse.
Vänligen ta del av TFR:s riktlinjer om vad sökande ansvarar för, så att korrekt underlag inkommer med ansökan.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter.

Kontakt

Information om anställningen lämnas av verksamhetschef Carina Maxson tfn 010-562 90 13. Frågor om processen lämnas av Per Björkman vid personalfunktionen tfn 010-562 90 23.

Fackliga företrädare är för SACO Jonas Svanfeldt 010-562 93 78, för ST Robert Nuse tfn 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 20 mars 2018.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2018-200
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Sista ansökningsdag:
2018-03-20
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen