Ekobrottsmyndigheten

Kammaråklagare, specialist för visstidsanställning till Linköping

Ekobrottskammaren i Linköping, med enhet i Örebro, söker en specialiståklagare för en tidsbegränsad anställning om ett år, med placering i Linköping. Kammaren ansvarar för ekobrottsbekämpningen i Östergötland, Södermanland, Jönköpings län, Örebro län, Dalarna och Värmland.

Arbetsuppgifter
Utredningsverksamheten på Ekobrottsmyndigheten bedrivs i åklagarledda arbetsgrupper anpassade efter ärendet omfattning och komplexitet. I dessa grupper kan förutom åklagare ingå administratörer, poliser och utredare med specialistkunskaper inom bl a revision och analys. Åklagarens ansvar är att driva förundersökningen framåt från det att ett ärende inkommer och förundersökning inleds till ärendet avslutas genom lagakraftvunnen dom i domstol eller på annat sätt.

Kvalifikationer
Du ska ha minst tre års väl vitsordad erfarenhet som kammaråklagare. I detta ligger att du har mycket goda juridiska kunskaper och mycket god erfarenhet som förundersökningsledare och processförare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har dokumenterat god samarbetsförmåga.

Meriterande är kunskaper om och erfarenhet av:

-          ärenden gällande ekonomisk brottslighet, annan näringslivsrelaterad eller förmögenhetsrättslig brottslighet

-          förundersökningsledning och processföring i omfattande och/eller komplicerade utredningar avseende grov organiserad brottslighet

-          hantering av hemliga tvångsmedel samt personella tvångsmedel

-          ärenden med internationell anknytning

-          organisationsöverskridande samverkan

-          brottsutbytesfrågor

-          obeståndsjuridik

Personliga egenskaper och förmågor
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.Du vill utvecklas i din roll som åklagare och har en god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att samarbeta med olika yrkesgrupper såväl internt som externt samt har en fallenhet för ett aktivt förundersökningsledarskap. Som person är du ansvarstagande, engagerad, prestigelös, strukturerad och effektiv. Du är en skicklig jurist, speciellt inom straff/processrätt. Du har en god förmåga att analysera och strukturera stora mängder information.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

Om anställningen
Tjänsten avser en visstidsanställning om ett år vid Ekobrottskammaren i Linköping med placering i Linköping. I tjänsten ingår tjänsteresor i bl a på grund av kammarens geografiska upptagningsområde. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Vänligen ta del av TFR:s riktlinjer om vad sökande ansvarar för, så att korrekt underlag inkommer med ansökan.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Annica Kullander tfn 010-562 96 56. Fackliga företrädare för SACO Stefan Lundberg 010-562 91 18 eller Jonas Svanfeldt 010-562 97 25, för ST Robert Nuse tfn 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på ”skicka din ansökan” och ansök senast 2018-04-06.

 

Dela på:
Diarienummer:
EBM2018-224
Län:
Östergötland
Anställningstyp:
Visstidsanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-04-06
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Linköping
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen