Ekobrottsmyndigheten

Vice chefsåklagare till Göteborg

Vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg bedrivs verksamheten vid två olika ekobrottskammare. Till den ena ekobrottskammaren söker vi nu en ny vice chefsåklagare och tillika biträdande kammarchef.

Som vice chefsåklagare är du kammarchefens ställföreträdare och ska i samarbete med kammarchefen och kammarkommissarien leda och styra kammaren mot myndighetens uppsatta mål. Tillsammans ansvarar ni för ledning, styrning och uppföljning av det operativa arbetet som sker på kammaren.

Arbetsuppgifterna innebär dels att följa utvecklingen i bland annat rättsliga frågor, dels föreslå och vidta behövliga åtgärder, och även att verka för en enhetlig och rationell handläggning av kammarens mål och ärenden.

Som vice chefsåklagare ska du som ledare vara mycket engagerad och drivande och ha stor förmåga att entusiasmera medarbetare att arbeta mot uppsatta mål. Vidare ska du medverka till att skapa ett öppet arbetsklimat där mångfald och jämställdhet är en självklarhet. Du har ett intresse för att utveckla kammaren och dess arbetssätt både organisatoriskt och rättsligt, till exempel genom att arbeta med medarbetardrivet utvecklingsarbete

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig med flera års erfarenhet i åklagaryrket. Du ska ha en god administrativ förmåga, förmåga att fatta beslut, en hög social och stödjande kompetens, analytisk förmåga och stor personlig mognad samt förmågan att arbeta målinriktat och besitta initiativkraft. Du ska ha erfarenhet och god förmåga till samverkan både i interna likväl som externa kontakter. Som vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten ska du verka för ett ledarskap i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

Meriterande

  • Chefserfarenhet
  • Erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av brottsutredningar i omfattande och komplicerade utredningar rörande ekonomisk brottslighet liksom annan allvarlig brottslighet.
  • Intresse för, och erfarenhet av, näringslivsförhållanden och annan särskild kunskap med anknytning till myndighetens verksamhetsområden.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg. Tillträde efter överenskommelse.

Vänligen ta del av TFR:s riktlinjer om vad sökande ansvarar för, så att korrekt underlag inkommer med ansökan.

Kontakt

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Lena Juserius tfn 010-562 93 32 eller personalspecialist Jens Granath tfn 010-562 96 47.

Fackliga företrädare är för SACO Lennart Gollard tfn 010-562 91 00, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 31 oktober 2018.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2018-878
Län:
Västra Götaland
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-10-31
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen