Ekobrottsmyndigheten

Specialiståklagare till Göteborg

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseverksamhet till förhandling i domstol. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. På Ekobrottsmyndigheten arbetar vi teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. Verksamheten leds gemensamt av åklagare och polis.


Förundersökningsprocessen på Ekobrottsmyndigheten bedrivs med åklagare som förundersökningsledare och där administratörer, poliser och utredare med olika specialistkunskaper, bl.a. inom revision och analys, ingår i utredningsgruppen. Åklagarens ansvar är att utifrån åklagarrollen driva förundersökningen.

Som åklagare på Ekobrottsmyndigheten har du en central roll inom rättsväsendet och bidrar till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Du förväntas att själv bidra till din egen och verksamhetens utveckling och du trivs med att arbeta nära utredningsgruppen. Arbetet innefattar både interna och externa kontakter samt en del resor i tjänsten.

Kvalifikationer

 • minst tre års erfarenhet som kammaråklagare
 • mycket goda juridiska kunskaper
 • mycket god erfarenhet som förundersökningsledare och processförare
 • du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • god samarbetsförmåga

Meriterande kunskaper och erfarenhet

 • Erfarenhet av förundersökningsledning och processföring i omfattande och/eller komplicerade utredningar avseende grov organiserad brottslighet (särskilt meriterande)
 • Erfarenhet av ärenden gällande ekonomisk brottslighet eller annan näringslivsrelaterad brottslighet (särskilt meriterande)
 • Erfarenhet av hantering av hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet av ärenden med internationell anknytning
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter
 • Erfarenhet av internationell samverkan
 • Eftergymnasial ekonomisk utbildning

Personliga egenskaper och förmågor
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du vill utvecklas i din roll som åklagare och har en god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att samarbeta med olika yrkesgrupper såväl internt som externt samt har en fallenhet för ett aktivt förundersökningsledarskap. Som person är du ansvarstagande, engagerad, prestigelös, strukturerad och effektiv. Du är en skicklig jurist, särskilt inom straff/processrätt. Du har en god förmåga att analysera, strukturera och prioritera i stora mängder information.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen

Övrig information
Vänligen ta del av TFR:s riktlinjer om vad sökande ansvarar för, så att korrekt underlag inkommer med ansökan.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter.

Anställningen är tillsvidare med placering i Göteborg. Fler än en kan komma att anställas i denna rekrytering.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Lena Juserius på tfn 010-562 93 32. Fackliga företrädare är för SACO-S Lennart Gollard tfn 010-562 91 00, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 18 december 2018.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2018-1027
Län:
Västra Götaland
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-12-18
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen