Ekobrottsmyndigheten

Ekonomichef till Ekobrottsmyndigheten i Stockholm

Om Ekobrottsmyndigheten

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som bekämpar ekobrott i Sverige och har ett samordnande ansvar vad gäller andra myndigheters insatser på området. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Ekobrottsmyndigheten är även ett kompetens- och kunskapscentrum inom ekobrottsområdet. Läs gärna mer på www.ekobrottsmyndigheten.se

Arbetsbeskrivning

Ekonomienheten är en nyinrättad enhet och består för närvarande av åtta medarbetare. Enheten ska ansvara för myndighetens budget och ekonomistyrning, verksamhetsplanering och uppföljning, inköp och upphandling samt miljöledning. I enheten ingår även huvudkontorets kontorsservice. Som ekonomichef på Ekobrottsmyndigheten kommer du att ha verksamhets-, ekonomi- och personalansvar för enheten och rapporterar direkt till generaldirektören. Ekonomichefen ingår i myndighetens ledningsgrupp och deltar aktivt i den övergripande ledningen och styrningen av myndigheten. Som ekonomichef förväntas du ha en nära samverkan med övriga chefer i organisationen.

Vi söker dig som har

 • akademisk examen inom ekonomi eller annan för arbetet relevant examen
 • flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete på myndighet
 • arbetat med strategisk styrning av processer inom ekonomi
 • dokumenterat god chefs- och ledarerfarenhet
 • mycket god förmåga att leda, utveckla och motivera kvalificerade medarbetare
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete
 • erfarenhet av organisationsöverskridande samverkan
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av offentlig upphandling
 • erfarenhet av verksamhetsplanering och uppföljning
 • erfarenhet av redovisningssystemet Agresso

 

Personliga egenskaper

Du är en stabil person med en mycket god samarbetsförmåga, gott omdöme och hög integritet. Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du är drivande och har ett stort intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor. Som person är du lyhörd, men kan fatta beslut och har förmåga att arbeta målinriktat ur ett verksamhets- och arbetsgivarperspektiv. Du har ett helhetsperspektiv och förmåga att agera utifrån organisationens totala behov.

Ekobrottsmyndigheten lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Vad kan Ekobrottsmyndigheten erbjuda dig?

Som ekonomichef på Ekobrottsmyndigheten får du möjlighet att ta dig an ett uppdrag på en spännande myndighet där flera yrkeskategorier samarbetar tillsammans och med andra myndigheter. I rollen som ekonomichef får du möjlighet att bidra med ett ekonomiskt perspektiv till ledningsgruppen och du får även bidra och delta i det övergripande strategiska arbetet i ledningsgruppen.

Frågor och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Placering är på Ekobrottsmyndighetens huvudkontor på Kungsholmen.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Executive, kontakta gärna chefsrekryteringskonsulterna Anna Arborelius på 072 537 50 11 och Charlotte Ahlquist 073 506 72 05 för frågor.

Fackliga företrädare för SACO-S Stefan Lundberg tfn 010-562 91 18, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

 

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 18 januari 2019!

Dela på:
Diarienummer:
EBM2018-1055
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag:
2019-01-18
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen