Ekobrottsmyndigheten

Civil utredare med inriktning revision

Vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö bedrivs verksamheten vid två ekobrottskamrar och en polisoperativ enhet. Till ekobrottskammare i Malmö söker vi nu civil utredare med inriktning revision. Det kan även bli aktuellt med ytterligare tillsättning avseende ett vikariat på cirka sex månader. Du medverkar i brottsutredningar och arbetar i team där åklagare, administratörer, poliser och andra utredare med särskild kompetens inom exempelvis analys kan ingå. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du arbetar med kvalificerade kollegor och har möjlighet till egen utveckling samtidigt som du får bidra till samhällsnyttan vid bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten.

Arbetsuppgifter

Som civil utredare med inriktning revision är ditt huvudsakliga ansvar att biträda i åklagarledda utredningar med fördjupad kunskap inom ekonomi eller skatterätt. Arbetsuppgifterna innebär att under förundersökningsprocessens gång granska räkenskaper, göra kvalificerade ekonomiska utredningar, analyser och utlåtanden inom ekonomi och skatterätt. Vidare ingår att samla in utredningsmaterial, säkra bevisning och undersöka olika ekonomiska och/eller skattemässiga konsekvenser samt att hålla eller delta vid förhör. Vid behov kan det bli aktuellt för dig att antingen biträda åklagaren under domstolsförhandlingen eller avlägga vittnesmål i domstol.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • civilekonomexamen eller liknande ekonomisk utbildning med inriktning mot redovisning
 • erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete; t ex en bakgrund som auktoriserad/godkänd revisor eller skatterevisor, redovisnings- eller ekonomiansvarig eller liknande
 • gedigen kunskap om redovisning, god redovisningssed och skatteregler
 • hög IT-kompetens och är en van användare av framför allt Excel, Word och  PowerPoint
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att analysera räkenskapsinformation och strukturera stora mängder information bland annat i IT-miljö
 • kunskaper i obeståndsrätt
 • erfarenhet av arbete med brottsutbytesfrågor
 • yrkeserfarenhet från rättsväsendet eller Skatteverket
 • erfarenhet av utredningsarbete och att hålla förhör
 • erfarenhet  av organisationsöverskridande samverkan
 • språkkunskaper i engelska

Egenskaper

Som person är du ansvarstagande och engagerad samt driven och prestigelös. Du arbetar strukturerat, noggrant och effektivt samt trivs i en utvecklings- och förändringsbenägen miljö. Du är även analytisk och pedagogisk. Du trivs att arbeta i samarbete med andra och har en god samarbetsförmåga.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Information
Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Det kan även bli aktuellt med ytterligare tillsättning avseende ett vikariat på cirka sex månader. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Annette Olsson på tfn 010-562 95 50.

Fackliga företrädare är för Saco-S Lena Anderling Norell tfn 010-562 92 28, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.


Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 31 januari 2019

Dela på:
Diarienummer:
EBM2019-24
Län:
Skåne
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag:
2019-01-31
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Malmö
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen