Ekobrottsmyndigheten

Specialiståklagare till andra ekobrottskammaren i Malmö

Ekobrottsmyndigheten är en åklagarmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från ax till limpa. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar ofta i olika efter behov sammansatta arbetsgrupper/team och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete.

Vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö bedrivs verksamheten vid två ekobrottskamrar och en polisoperativ enhet. Till andra ekobrottskammaren i Malmö söker vi nu en specialiståklagare.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du arbetar med kvalificerade kollegor och har möjlighet till egen utveckling samtidigt som du får bidra till samhällsnyttan vid bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten.

Arbetsuppgifter

Utredningsverksamheten på Ekobrottsmyndigheten bedrivs i åklagarledda arbetsgrupper anpassade efter ärendets omfattning och komplexitet. I dessa grupper kan förutom åklagare ingå administratörer, poliser och utredare med specialistkunskaper inom bl a revision och analys. Åklagarens ansvar är att driva förundersökningen framåt från det att ett ärende inkommer och förundersökning inleds till ärendet avslutas genom lagakraftvunnen dom i domstol eller på annat sätt.

Kvalifikationer

Du ska ha minst tre års väl vitsordad erfarenhet som kammaråklagare. I detta ligger att du har mycket goda juridiska kunskaper och mycket god erfarenhet som förundersökningsledare och processförare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har dokumenterat god samarbetsförmåga.


Meriterande är kunskaper om och erfarenhet av:

-          ärenden gällande ekonomisk brottslighet, annan näringslivsrelaterad eller förmögenhetsbrottslig brottslighet

-          förundersökningsledning och processföring i omfattande och/eller komplicerade utredningar avseende grov organiserad brottslighet

-          hantering av hemliga tvångsmedel samt personella tvångsmedel

-          ärenden med internationell anknytning

-          organisationsöverskridande samverkan

-          brottsutbytesfrågor

-          obeståndsjuridik

Personliga egenskaper och förmågor

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.Du vill utvecklas i din roll som åklagare och har en god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att samarbeta med olika yrkesgrupper såväl internt som externt samt har en fallenhet för ett aktivt förundersökningsledarskap. Som person är du ansvarstagande, engagerad, prestigelös, strukturerad och effektiv. Du är en skicklig jurist, speciellt inom straff- och processrätt. Du har en god förmåga att analysera och strukturera stora mängder information.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

Om anställningen


Tjänsten avser tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Vänligen ta del av TFR:s riktlinjer om vad sökande ansvarar för, så att korrekt underlag inkommer med ansökan.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Lars Olson tfn 010-562 95 91och personalspecialist Camilla Tegell tfn 010-562 96 43. Fackliga företrädare är för Saco-S Lennart Gollard tfn 010-562 91 00, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2019.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2019-260
Län:
Skåne
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2019-03-31
Tillträde:
Enligt överenskommeklse
Arbetsplats/placeringsort:
Malmö
Kontaktpersoner:
personalenheten på Ekobrottsmyndigheten
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen