Ekobrottsmyndigheten

Specialiståklagare till Stockholm

Förundersökningsprocessen på Ekobrottsmyndigheten bedrivs med åklagare som förundersökningsledare och där administratörer, poliser och utredare med olika specialistkunskaper, bl.a. inom revision och analys, ingår i utredningsgruppen. Åklagarens ansvar är att utifrån åklagarrollen driva förundersökningen.

Som åklagare på Ekobrottsmyndigheten har du en central roll inom rättsväsendet och bidrar till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Du förväntas att själv bidra till din egen och verksamhetens utveckling och du trivs med att arbeta nära utredningsgruppen. Arbetet innefattar både interna och externa kontakter samt en del resor i tjänsten.

Kvalifikationer

 • minst tre års erfarenhet som kammaråklagare
 • mycket goda juridiska kunskaper
 • mycket god erfarenhet som förundersökningsledare och processförare
 • du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • god samarbetsförmåga


Meriterande kunskaper och erfarenhet

 • Erfarenhet av förundersökningsledning och processföring i omfattande och/eller komplicerade utredningar avseende grov organiserad brottslighet (särskilt meriterande)
 • Erfarenhet av ärenden gällande ekonomisk brottslighet eller annan näringslivsrelaterad brottslighet (särskilt meriterande)
 • Erfarenhet av hantering av hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet av ärenden med internationell anknytning
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter
 • Erfarenhet av internationell samverkan
 • Eftergymnasial ekonomisk utbildning


Personliga egenskaper och förmågor

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du vill utvecklas i din roll som åklagare och har en god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att samarbeta med olika yrkesgrupper såväl internt som externt samt har en fallenhet för ett aktivt förundersökningsledarskap. Som person är du ansvarstagande, engagerad, prestigelös, strukturerad och effektiv. Du är en skicklig jurist, särskilt inom straff- och processrätt. Du har en god förmåga att analysera, strukturera och prioritera i stora mängder information.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen


Övrig information

Vänligen ta del av TFR:s riktlinjer om vad sökande ansvarar för, så att korrekt underlag inkommer med ansökan.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter.

Anställningen är tillsvidare med placering i Stockholm. Fler än en kan komma att anställas i denna rekrytering.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Jakob Holmberg 010-562 91 08. Fackliga företrädare är för Saco-S John Keränen 010-562 92 23, för ST Ylva Nilsson 010-562 91 94 och för Polisförbundet Kristina Windalen 010-562 98 21.

Välkommen med din ansökan via www.ekobrottsmyndigheten.se, klicka på ”skicka din ansökan” och ansök senast den 21 april 2019.

Dela på:
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag:
2019-04-21
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen