Ekobrottsmyndigheten

Kammaråklagare, visstid

Vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö bedrivs verksamheten vid två ekobrottskamrar och en polisoperativ enhet. Till första ekobrottskammaren i Malmö söker vi nu kammaråklagare för visstidsanställning under två år. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du arbetar i team med kvalificerade kollegor och har möjlighet till egen utveckling samtidigt som du får bidra till samhällsnyttan vid bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten.

Arbetsuppgifter

Utredningsverksamheten på Ekobrottsmyndigheten bedrivs i åklagarledda arbetsgrupper anpassade efter ärendets omfattning och komplexitet. I dessa grupper kan förutom åklagare ingå administratörer, poliser och utredare med specialistkunskaper inom bland annat revision och analys. Åklagarens ansvar är att driva förundersökningen framåt från det att ett ärende inkommer och förundersökning inleds till ärendet avslutas genom lagakraftvunnen dom i domstol eller på annat sätt.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

Kvalifikationer

 • Minst tre års erfarenhet som kammaråklagare
 • Mycket goda juridiska kunskaper
 • Erfarenhet som förundersökningsledare och processförare
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • God samarbetsförmåga
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande kunskaper och erfarenhet

 • Erfarenhet av ärenden gällande ekonomisk brottslighet eller annan näringslivsrelaterad brottslighet (särskilt meriterande)
 • Erfarenhet av förundersökningsledning och processföring i omfattande eller komplicerade utredningar (särskilt meriterande)
 • Erfarenhet av hantering av hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet av ärenden med internationell anknytning
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter
 • Ekonomisk utbildning

Personliga egenskaper och förmågor

Personliga egenskaper som krävs är en hög arbetskapacitet, mycket god samarbetsförmåga, vara beslutsför, ha en god analytisk förmåga och att du besitter en stor personlig mognad. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Formalia

Anställningen avser en visstidsanställning på två år. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter.

Information om anställningen lämnas av chefsåklagare Annette Olsson tfn 010-562 95 50. Fackliga företrädare är för Saco-S John Keränen tfn 010-562 92 23, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Kristina Windalen tfn 010-562 98 21.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 21 november 2019.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2019-911
Län:
Skåne
Anställningstyp:
Visstidsanställning
Sista ansökningsdag:
2019-11-21
Arbetsplats/placeringsort:
Malmö
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen