Ekobrottsmyndigheten

Verksjurist till Stockholm

Rättsenheten på Ekobrottsmyndigheten stödjer myndigheten i rättsliga frågor och ansvarar för att säkerställa kvalitet, likvärdighet och rättssäkerhet i myndighetens rättsliga verksamhet. Enheten arbetar aktivt bland annat med implementering av ny lagstiftning och bevakar rättsutvecklingen för att identifiera relevanta ärenden att driva för praxisbildning. Vi tar även fram promemorior, handböcker, metodstöd samt håller seminarier, utbildningar och medverkar till andra kompetenshöjande insatser inom myndighetens operativa verksamhet. Vid rättsenheten finns funktioner för rättsliga frågor, internationella frågor, strategiska redovisnings- och revisionsfrågor, dokumentation och arkiv samt registratur. Myndighetens dataskyddsombud är placerad på rättsenheten. Enheten ansvarar för remisser, yttranden och frågor som rör sekretess och personuppgiftsbehandling. Vi har en nära samverkan med andra myndigheter med angränsande uppdrag. Rättsenheten består för närvarande av cirka 15 personer.

Vi söker nu en verksjurist för tjänstgöring på rättsenheten.

Arbetsuppgifter

Som verksjurist vid rättsenheten kommer du bland annat att

 • medverka vid genomförandet av de uppdrag enheten ansvarar för
 • arbeta med rättsutvecklingsfrågor och kvalificerat juridiskt stöd till verksamheten främst i frågor gällande integritetsskydd
 • svara på remisser och följa utvecklingen i lagstiftningsärenden
 • handlägga frågor rörande allmän verksjuridik

Du kommer också att medverka i enhetens övriga löpande verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • är en erfaren jurist med minst fem års erfarenhet från kvalificerat rättsligt arbete
 • är notariemeriterad
 • har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Meriterande

 • Erfarenhet som hovrätts- eller kammarrättsassessor
 • Erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor
 • Erfarenhet av arbete med frågor om offentlighet och sekretess
 • Erfarenhet av arbete vid brottsbekämpande myndighet

Egenskaper

Arbetet förutsätter att du har en hög rättslig kompetens och förmåga att omsätta den i praktiken. Eftersom Ekobrottsmyndighetens verksamhet omfattar såväl åklagar- som polisverksamhet ställs stora krav på din förmåga att lösa komplexa frågor utifrån flera perspektiv och regelverk. Arbetet förutsätter att du har hög analytisk förmåga, integritet, att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med både interna och externa representanter. Du har vana vid att föredra juridiskt komplicerade ärenden med väl underbyggda förslag till lösningar.

Arbetet förutsätter att du är utvecklingsorienterad och intresserad av att bidra såväl till den rättsliga utvecklingen vid myndigheten som till att metoder och arbetssätt effektiviseras i den operativa verksamheten. Du är noggrann, ansvarstagande och stresstålig. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta med olika frågor parallellt liksom att kunna prioritera och planera ditt arbete. 

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde snarast, enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Ekobrottsmyndighetens huvudkontor är placerat på Kungsholmen i Stockholm.

Information om anställningen lämnas av tf rättschef Birgitta Resenius tfn 010-562 90 38.

Fackliga företrädare för Saco-S John Keränen tfn 010-562 92 23, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Kristina Windalen tfn 010-562 98 21.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 24 januari 2020.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2019-1098
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2020-01-24
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen