Ekobrottsmyndigheten

Vice chefsåklagare till ekobrottskammaren i Umeå

Ekobrottskammaren i Umeå bedriver ekobrottsbekämpning i de fyra nordligaste länen. Kammaren är placerad i Umeå med enhet i Sundsvall. Verksamheten sker i åklagarledda arbetsgrupper/team, där åklagare, administratörer, poliser och andra utredare med specialistkompetens inom exempelvis ekonomi och analys ingår. Till ekobrottskammaren i Umeå/Sundsvall söker vi nu en vice chefsåklagare/biträdande kammarchef med placeringsort Umeå.

Som vice chefsåklagare är du kammarchefens ställföreträdare och ska i samarbete med kammarchefen och kammarkommissarien leda och styra kammaren mot myndighetens uppsatta mål, samt i övrigt verka som operativ åklagare. Tillsammans ansvarar ni för ledning, styrning och uppföljning av det operativa arbetet som sker på kammaren. Arbetsuppgifterna innebär dels att följa utvecklingen i bl.a. rättsliga frågor, dels föreslå och vidta behövliga åtgärder, och även att verka för en enhetlig och rationell handläggning av kammarens mål och ärenden.

Som vice chefsåklagare ska du som ledare vara engagerad och drivande och ha förmåga att entusiasmera medarbetare att arbeta mot uppsatta mål. Vidare medverka till att skapa ett öppet arbetsklimat där mångfald och jämställdhet är en självklarhet. Som vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten ser vi gärna att du har ett intresse för att utveckla kammaren och dess arbetssätt både organisatoriskt och rättsligt, till exempel genom att arbeta med medarbetardrivet utvecklingsarbete.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig med flera års erfarenhet i åklagaryrket och har:

 • förmåga att fatta beslut,
 • social och stödjande förmåga,
 • analytisk förmåga,
 • stor personlig mognad,
 • förmågan att arbeta målinriktat,
 • kan ta självständiga initiativ,
 • en god administrativ förmåga

Du ska ha erfarenhet och god förmåga till samverkan både i interna likväl som externa kontakter. Som vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten ska du verka för ett ledarskap i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

Meriterande

 • Chefserfarenhet,                              
 • Erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete,
 • Erfarenhet av brottsutredningar i omfattande och komplicerade utredningar liksom rörande ekonomisk brottslighet
 • Intresse för, och erfarenhet av, näringslivsförhållanden och annan särskild kunskap med anknytning till myndighetens verksamhetsområden.

När vi rekryterar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Umeå. Resor ingår i tjänsten. Myndigheten tillämpar individuell lönesättning.

Vänligen ta del av TFR:s riktlinjer om vad sökande ansvarar för, så att korrekt underlag inkommer med ansökan.

Ekobrottsmyndigheten strävar aktivt att vara fri från diskriminering och ge alla medarbetare lika möjligheter

Information om anställningen lämnas av kammarchef Lena Sjöström tfn 010-562 96 57.

Fackliga företrädare är för SACO-S Jonathan Meyer 010-562 93 78, för ST Robert Nuse 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan” senast 2017-12-14.

Dela på:
Diarienummer:
EBM2017-1009
Län:
Västerbotten
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Sista ansökningsdag:
2017-12-14
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Umeå
Kontaktpersoner:
noreply@ekobrottsmyndigheten.com
Myndighetens hemsida:
http://www.ekobrottsmyndigheten.se
Tillbaka till toppen